Когато решавате да наемете, на лизинг или закупите мотокар, има толкова много марки, търговци и опции, че решението може бързо да стане объркващо и понякога дори трудно. Ето някои лесни точки, които трябва да вземете предвид, за да ви помогнем да излезете от сделката с оборудването, от което се нуждаете, на правилната цена, заедно със страхотно обслужване след продажбата!  мотокари

Номиналният капацитет на мотокар е теглото, което може да повдигне. Капацитетът на мотокара се намира на табелата с данни на уреда заедно с друга важна информация. Имайте предвид, че колкото по-високо вдигате товар, толкова по-малък ще бъде капацитетът. Ако добавите приставка, това също ще повлияе на капацитета на уреда. Повечето капацитети са оценени при 24" център на натоварване. Преди да решите какъв мотокар да закупите или наемете, уверете се, че имате добра представа за теглото и размерите на товарите, които възнамерявате да повдигнете. Всеки добър търговец може да ви помогне с това, ако Най-често използваните капацитети варират от 3000-6000 паунда единици, но мотокарите могат да варират от 2000-65 000 паунда или повече. Колкото повече единицата може да повдигне, толкова по-скъпа е. Важно е да знаете единицата с капацитет трябва не само да сте сигурни, че ще свършите работата, но и че ще я свършите безопасно Използването на мотокар с твърде малък капацитет може да причини повреда на стоките, които повдигате, и може да бъде потенциално смъртоносно за операторите и хората около тях.

Заедно с капацитета, вие също трябва да знаете колко високо искате да вдигнете вашия материал и дали имате някакви ограничения във височината. Височината на повдигане може да бъде ключова, ако работите по проекти, които достигат над типичните 188"-189" на тройна вертикална стойка. Устройствата "Quad" имат четвърта мачта, което им позволява да се повдигат на височини от 240" или повече. Височината на мотокара в сгънат вид се измерва от най-високата част на уреда до пода, когато вилиците са напълно спуснати. Това измерване е важно, ако имате ниски врати или тавани в сградата, в която работите, или в камионите, които товарите/разтоварвате.

Какво е моето приложение? Как това ми помага да избера моя мотокар?
Когато избирате мотокар, един от първите въпроси, които трябва да ви хрумнат е "За какво използвам този мотокар и къде го използвам?" Отговорът на този въпрос е вашето приложение. За какво го използвате: за подреждане на палети, преместване на големи ролки хартия, килим или трупи, тръби? Възможностите са безкрайни. Къде правите първичното повдигане: в склад, навън на асфалт, чакъл, кал, трева, в гората? Продуктът, който премествате, и типът среда, в която работите, определят вашето приложение. Типът приложение, което имате, определя определени спецификации на вашия мотокар, като например вида на горивото, гумите и всички прикачни устройства, от които може да се нуждаете. Ако работите в среда, в която трябва да се вземат определени предпазни мерки, говорете с вашия дилър за уреди със специална оценка за безопасност. Ако работите навън в трева или кал и трябва да повдигате тежки товари, попитайте вашия дилър за неравен терен и агрегати за задвижване на четирите колела.

Има множество опции за прикачване за вашия мотокар. Скоби за кашони, въртящи се скоби, странични плъзгачи, мраморни скоби, извличане на батерии, манипулатори за барабани, стълбове за килими, бутане и издърпване, позиционери на вилици и хидравлични скоби са всички примери. След като установите своя капацитет и приложение с вашия дилър, попитайте за прикачени файлове и дали те могат да ви бъдат от полза. Специалните приставки също могат да увеличат остатъчната стойност на вашия уред. Когато купувате устройство с повече от една функция или приспособление, може да помислите за мотокар, който има четвърти лост за управление. Говорете с вашия дилър, за да решите кои опции за закрепване са най-добри за вас.

Опции за гориво Имате и множество опции за гориво, които да имате предвид, когато избирате мотокар: електрически, бензин, пропан газ, дизел и двойно гориво бензин/LP газ. Вашето приложение може да помогне да се определи кой източник на гориво да изберете заедно с цената и предпочитанията. Ако работите вътре в затворено съоръжение, е малко вероятно да искате уред с вътрешно горене поради изгорелите газове, така че електрическият мотокар би бил идеален. Електрическите мотокари обаче обикновено са по-скъпи за закупуване и батериите им изискват специални зарядни устройства и специални грижи и поддръжка. Ако имате нужда от тежкотоварен мотокар, има вероятност той да е дизелов. Мотокари с двойно гориво предлагат гъвкавост и малко повече мобилност, тъй като ако ви свърши бензинът, можете просто да превключите уреда на LP газ, за да завършите работата. Цената и наличието на гориво е нещо, което трябва да имате предвид, тъй като това ще бъде необходим разход през целия живот на вашия мотокар.