Als je hebt geprobeerd toegang te krijgen tot je Hotmail-inbox, maar geen nieuwe e-mails kunt zien, kan dit een frustrerende ervaring zijn. Het goede nieuws is dat u zich geen zorgen hoeft te maken - er is een manier om dit probleem op te lossen! In deze blogpost geven we een stapsgewijze handleiding over hoe je snel en eenvoudig je Hotmail-inbox weer aan de praat kunt krijgen, zodat je weer nieuwe e-mails kunt ontvangen. Lees verder geschreven door Hotmail Helpdesk Nederland hoe je dit probleem in een mum van tijd oplost!


Oplossingen om uw Hotmail-e-mailinbox te repareren


Controleer je filters
Als uw Hotmail-inbox geen nieuwe e-mails weergeeft, moet u eerst uw filters controleren. Het is mogelijk dat je een filter hebt ingesteld om bepaalde berichten te verwijderen of om te leiden naar een andere map. Om uw filters te controleren, gaat u naar de instellingen van uw Hotmail-account en selecteert u "Filters" in het menu.

Als u filters vindt die zijn ingesteld, kunt u deze uitschakelen of bewerken om ervoor te zorgen dat de door u gewenste e-mails in uw inbox worden weergegeven. Zorg ervoor dat u op "Opslaan" klikt wanneer u klaar bent met het bewerken van uw filters.
Controleer uw accountinstellingen
Als uw Hotmail-inbox geen nieuwe e-mails weergeeft, is een van de eerste dingen die u moet doen, uw accountinstellingen controleren. Zorg ervoor dat de instelling "inbox" is ingesteld op "alle berichten weergeven". Open hiervoor de Hotmail-website en log in op uw account. Klik vervolgens op het tabblad "Opties" in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteer "Meer opties". Klik op de pagina "Meer opties" op "Uw Postvak IN aanpassen" en zorg ervoor dat de optie "Alle berichten weergeven" is geselecteerd.

U kunt ook de andere instellingen met betrekking tot de inbox controleren op de pagina "Uw inbox aanpassen" om er zeker van te zijn dat ze allemaal correct zijn ingesteld. Dit houdt ook in dat u ervoor moet zorgen dat de e-mails die u ontvangt niet automatisch naar een andere map worden verzonden of worden verwijderd.
 
Als je merkt dat je nog steeds geen e-mails ontvangt nadat je hebt gecontroleerd of de instellingen correct zijn, probeer dan uit te loggen bij je account en weer in te loggen. Dit helpt bij het resetten van instellingen die mogelijk beschadigd zijn.


Controleer op een storing
Als je de vorige stappen hebt geprobeerd en je ziet nog steeds geen nieuwe e-mails in je Hotmail-inbox, is het mogelijk dat je een servicestoring ervaart. Microsoft biedt een officiële lijst met alle bekende servicestoringen die momenteel van invloed zijn op hun services, waaronder Hotmail.

Om te controleren of er een servicestoring is, gaat u gewoon naar de officiële Microsoft Service Status-pagina of gaat u naar de Microsoft Support-pagina en selecteert u 'Controleren op een storing' in het gedeelte 'Servicestatus'. Hiermee gaat u naar de statuspagina waar u de huidige status van alle Microsoft-services kunt bekijken, inclusief Hotmail.

Als er een storing wordt vastgesteld, volgt er een melding met details over het probleem en wanneer ze verwachten dat het is opgelost. Het is mogelijk dat dit de reden is waarom nieuwe e-mails niet in je inbox verschijnen, dus het is de moeite waard om eens te kijken. Als u ontdekt dat een storing verantwoordelijk is, hoeft u alleen maar te wachten tot de service is hersteld en het dan opnieuw te proberen.