Outlook-probleem 0x800ccc0e is een SMTP-authenticatiefoutnummer dat wordt weergegeven wanneer een Windows 10-gebruiker e-mails probeert te verzenden of ontvangen. Bijgevolg kunnen Outlook-gebruikers geen nieuwe e-mails verzenden of ontvangen. De hele foutmelding is als volgt: 'Synchroniseren van geabonneerde mappen voor xyz@abc.com' is de taak. Outlook kan abonnementsmappen voor xyz@abc.com niet synchroniseren, volgens het gemelde probleem (0x800CCC0E). Kan niet verbinden met de server. Neem contact op met uw serverbeheerder of internetprovider (ISP) als deze waarschuwing aanhoudt."

Als u dezelfde foutmelding ziet, heeft u de hulp van een expert nodig, omdat deze fouten niet vanzelf verdwijnen. Lees daarom deze informatieve handleiding van Outlook klantenservice en volg de onderstaande stappen om Outlook-probleem 0x800ccc0e op te lossen.

Stappen om Outlook-fout 0x800ccc0e snel op uw computer op te lossen

Stap 1:
1. Controleer uw internetverbinding en zorg ervoor dat deze niet traag is.
2. Controleer ook de instellingen van uw antivirussoftware.
3. Zorg ervoor dat uw firewall Outlook niet blokkeert voor toegang tot internet.

Stap 2:
Volg deze stappen om de instellingen van de SMTP-server te controleren of te wijzigen:
1. Start Microsoft Outlook en ga naar Bestand > Extra > Accountinstellingen. • Selecteer in het vak Accountinstellingen het tabblad E-mail en dubbelklik op uw e-mailaccount in de lijst.
2. Kies op de pagina met de titel 'Account wijzigen' de optie 'Meer instellingen'.
3. Klik op het tabblad Server voor uitgaande e-mail in het vak "Instellingen voor internet-e-mail".
4. Schakel het selectievakje "Mijn uitgaande server (SMTP) vereist authenticatie" in en klik vervolgens op OK om de wijzigingen door te voeren.
5. Start Outlook nu opnieuw en bepaal of het Outlook-probleemnummer 0x800ccc0e is opgelost. Zo niet, probeer dan de volgende optie.

Heeft u moeite om Outlook zo goed mogelijk te gebruiken? Zo ja, dan is de Outlook-hulplijn hier om u de juiste hulp en onmiddellijke hulp hiervoor te bieden. Onze Outlook-ondersteuningsmedewerkers bieden de beste handleidingen en manieren om zelfs de meest gecompliceerde problemen met de Outlook-app en het Outlook-account op te lossen. Neem gewoon contact op met de ondersteuningsexperts van Outlook bellen in ons helpcentrum en beantwoord uw vragen binnen een fractie van de tijd.